Software & IT Asset Management Expert // Betaalt u teveel voor uw softwarelandschap?

Betaalt u teveel voor uw softwarelandschap?

De kans is groot dat u op dit moment teveel betaalt voor uw softwarelandschap of dat u niet voldoet aan de regels die softwarefabrikanten hebben opgesteld in het contract. Echter, veel organisaties weten niet dat dit het geval is. Simpelweg omdat er een gebrek aan controle, een gebrek aan kennis en uiteindelijk dus een gebrek aan inzicht is.

De oplossing hiervoor is Software Asset Management (SAM). SAM geeft u inzicht in uw software assets, waardoor compliance, controle en kostenbesparingen mogelijk worden. Er zijn hierbij echter wel complicerende factoren! Denk maar aan mobiele devices, cloud diensten, datacenters en (gedeeltelijke) outsourcing van uw IT omgeving.

 

Weet u zeker dat u compliant bent?

Wanneer u niet compliant bent en dus niet voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden in de overeenkomst met software fabrikanten, zijn hier hoge kosten en mogelijk zelfs boetes aan verbonden. Plus nog het aantal manuren dat benodigd is om de audit vanuit de interne organisatie te begeleiden.

Door de implementatie van SAM krijgt u niet alleen overzicht over uw software assets, maar ook controle over het beheer van softwarelicenties. En door efficiencyslagen door te voeren kan uw organisatie kosten besparen.

Gratis eBook

Dit e-book geeft u inzicht in een stap-voor-stap aanpak om de volgende stap te zetten in het bepalen van uw langetermijn-SAM strategie met kortetermijndoelen. Ook geeft het u een idee over welke software uw processen hierbij kan ondersteunen.