TIP VAN DE WEEK: De TCO van betrouwbare Data

Elke week delen we een expert TIP met u.

#43: De TCO van betrouwbare Data

Als het om IT assets gaat, hebben we het meestal over contracten, licenties, datacenters, hardware, etc. Met andere woorden, tastbare elementen in de IT omgeving die een financiële waarde vertegenwoordigen. Maar ... uw meest waardevolle asset wordt mogelijk niet als een werkelijke asset beschouwd. 

[ Lees meer ]

| Keywords: Trustworthy Data, Data, ITAM, IT Asset Management, SAM, Software Asset Management

TIP VAN DE WEEK: ITAM is not a project!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#42: ITAM is geen project!

Veel SAM / ITAM projecten starten met een tool implementatie, gevolgd door de onboarding van een aantal publishers in de geïmplementeerde tool. Daarna soms gevolgd door een ITAM assessment, proces design en implementatie.

[ Lees meer ]

| Keywords: ITAM processes, ITAM, IT Asset Management, IT processes, SAM, Software Asset Management, Software Asset Management process, SAM processes

TIP VAN DE WEEK: Geen ITAM processen of ITAM tooling = kostenbesparingen mislopen!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#41: Geen ITAM processen of ITAM tooling = kostenbesparingen mislopen!

Het verlagen van IT uitgaven is al jaren een belangrijk onderdeel op de takenlijst van de CIO en de huidige crisis heeft ertoe geleid dat IT kostenbesparingen nog hoger op die lijst staan. Het intensiveren van uw IT Asset Management kan uw kans zijn om dit specifieke onderdeel af te strepen.

[ Lees meer ]

| Keywords: Cost savings, ITAM processes, ITAM Tooling, Software Asset Management process, SAM tool, IT Asset Management, ITAM, Software Asset Management, SAM

TIP VAN DE WEEK: Claim ongebruikte licenties terug met Tanium

Elke week delen we een expert TIP met u.
#40: Claim ongebruikte licenties terug met Tanium

De initiële reden voor bedrijven die SAM / ITAM implementeren is meestal om compliant te worden en te blijven. Een goede start, aangezien ervoor zorgen dat het consumptieaantal de rechten niet overtreft, veel geld kan besparen tijdens audits. Bedrijven kunnen echter nog meer besparen op hun operationele uitgaven door hun verbruik nog verder te verlagen. Een efficiënte manier om dit te bereiken is het terugvorderen van ongebruikte licentierechten.

[ Lees meer ]

| Keywords: Tanium, License Management, License optimisation, SAM, Software Asset Management, ITAM, IT Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Hoe start je met applicatie rationalisatie?

Elke week delen we een expert TIP met u.
#39: Hoe start je met applicatie rationalisatie?

Terwijl de IT Asset Management industrie volwassen wordt, zien we bij Softline Solutions ook dat onze klanten een nieuw volwassenheidsniveau bereiken. Veel van onze klanten zijn de jaren twintig ingegaan met een goede basis, met een duidelijk overzicht van hun geïnstalleerde software en de registratie van hun rechten, en processen die ervoor zorgen dat audits geen onverwachte of zelfs onaangename resultaten hebben. Een logische stap is nu ...

[ Lees meer ]

| Keywords: Application rationalisation, ITAM, IT Asset Management, ITAM processes, SAM, Software Asset Management, SAM processes, Software Asset Management process, Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Tijd voor een IBM Health Update

Elke week delen we een expert TIP met u.
#38: Tijd voor een IBM Health Update

Onlangs heeft IBM hun ondersteunde virtualisatietechnologieën voor Sub-capacity Licensing gewijzigd. Aangezien IBM hun ondersteuningsvoorwaarden, sub-capacity voorschriften, audit methoden, en meer regelmatig bijwerkt, is dit een uitstekende gelegenheid om uw IBM licentiepositie te evalueren.

[ Lees meer ]

| Keywords: IBM, License Management, License optimisation, ITAM, IT Asset Management, SAM, Software Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Thuiswerken? Denk dan aan de licenties!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#37: Thuiswerken? Denk dan aan de licenties!

In deze uitzonderlijke tijden leren veel werknemers en bedrijven op andere manieren te werken. Waar thuiswerken vaak de uitzondering was voor velen, is dat voor - wie het kan - nu de regel geworden. Om het massale gebruik van allerlei thuiswerkmogelijkheden te faciliteren zijn netwerkbandbreedtes vergroot, serverparken opgeschaald en is nieuwe software uitgerold. Dit heeft invloed op de licenties voor de software die men nu gebruikt.

[ Lees meer ]

| Keywords: License Management, License optimisation, ITAM, IT Asset Management, SAM, Software Asset Management

SaaS Management met ServiceNow

In de New York release van SAM Pro zagen we de eerste versie van SaaS Management binnen het Now Platform als resultaat van de acquisitie van Vendor Hawk. Dit was veelbelovend, maar helaas werd slechts een beperkt aantal SaaS-leveranciers ondersteund. 

[ Lees meer ]

| Keywords: ServiceNow, SaaS license connections, SaaS Management, SAM Pro, ServiceNow

TIP VAN DE WEEK: claim ongebruikte licenties terug met ServiceNow SAM Pro

Elke week delen we een expert TIP met u.

#36: Claim ongebruikte licenties terug met ServiceNow SAM Pro

In de meeste gevallen is het belangrijkste doel voor bedrijven om SAM / ITAM te implementeren, compliant te zijn en te blijven. Door te kunnen aantonen dat u compliant bent, kunt u tijdens audits veel geld besparen. Bedrijven kunnen zelfs meer geld besparen als ze hun verbruik kunnen verlagen. Een efficiënte manier om dit te bereiken is het terugvorderen van ongebruikte licentierechten.

[ Lees meer ]

| Keywords: Licentie management, License optimisation, ServiceNow, Software Asset Management, SAM

TIP VAN DE WEEK: Overweeg het gebruik van Spot Virtual Machines

Elke week delen we een expert TIP met u.
#35: Overweeg het gebruik van Spot Virtual Machines

Als het verlagen van de kosten van virtuele machines in de cloud één van uw prioriteiten is, kunt u eens kijken naar Spot Virtual Machines. De meeste organisaties hebben bepaalde workloads die bedrijfskritisch zijn, terwijl andere workloads aanzienlijk minder belangrijk zijn. Het is mogelijk om de kosten van die minder belangrijke workloads te verminderen door te profiteren van "Spot" Virtual Machines.

[ Lees meer ]

| Keywords: Spot Virtual Machines, Virtual Machines, Cloud, Cost savings, IT Asset Management, ITAM, Software Asset Management, SAM, Asset Management

Verscherp uw blik op licentiegebruik, controleer de status van uw devices

Elke week delen we een expert TIP met u.
#34: Verscherp uw blik op licentiegebruik, controleer de status van uw apparaten

De volledigheid van data is cruciaal voor IT Asset Management. Bedrijven moeten altijd een complete en betrouwbare inventory database (CMDB) nastreven, voordat ze compliancy- en optimalisatierapporten maken op basis van die inventory data.

[ Lees meer ]

| Keywords: Asset Management, Data, IT Asset Management, ITAM, License Management, SAM, Software Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Zorg ervoor dat u de juiste documenten bezit om uw “Proof of License” aan te tonen

Elke week delen we een expert TIP met u.
#33: Zorg ervoor dat u de juiste documenten bezit om uw “Proof of License” aan te tonen

Wat ziet een vendor als “proof of license”? En heeft u de bijbehorende document(en) beschikbaar binnen uw organisatie? De uitdaging bij software aankopen is om in lijn te blijven met Software Asset Management. 

[ Lees meer ]

| Keywords: License Management, IT Asset Management, ITAM, ITAM processes, Software Asset Management, Software Asset Management process, SAM, SAM processes, Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Creëer een SAP contract strategie: nu belangrijker dan ooit

Elke week delen we een expert TIP met u.
#32: Creëer een SAP contract strategie: nu belangrijker dan ooit

Vanuit SAP licentieperspectief zijn er twee belangrijke ontwikkelingen die waarschijnlijk in de komende jaren in uw SAP contract moeten worden opgenomen:

[ Lees meer ]

| Keywords: SAP, Digital Access, License optimisation, License Management, Compliance, Cost savings, Asset Management, IT Asset Management, ITAM, SAM, Software Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Gebruikt u VMware? Check de veranderingen in het licentiemodel!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#31: Gebruikt u VMware? Check de veranderingen in het licentiemodel!

VMware heeft een belangrijke update aangekondigd van hun prijsmodel per CPU. Vanaf 2 april zal het licentiemodel van VMware veranderen. Klanten die CPU's gebruiken die uit meer dan 32 cores bestaan, hebben extra CPU-licenties nodig, afhankelijk van het aantal cores waaruit een processor bestaat. Op dit moment maakt VMware gebruik van een licentiemodel per CPU, ongeacht het aantal cores.

[ Lees meer ]

| Keywords: VMware, License Management, License optimisation, licensing metrics, IT Asset Management, ITAM, Software Asset Management, SAM

TIP VAN DE WEEK: Trends die een IT asset manager in de gaten moet houden

Elke week delen we een expert TIP met u.
#30: Trends die een IT asset manager in de gaten moet houden

Waar u ook actief bent, in 2020 wordt u geconfronteerd met één van (en hopelijk niet allemaal): Infrastructure as a Service (IaaS), Software as a Service (SaaS) of Platform as a Service (PaaS). Publishers bieden alles wat u zich ooit had kunnen voorstellen “als een service”. De lijst gaat maar door, waardoor je leven lastiger wordt met elke ontwikkeling waarover je op LinkedIn leest.

[ Lees meer ]

TIP VAN DE WEEK: Neem niet teveel hooi op je vork – zeg nee en bepaal de omvang

Elke week delen we een expert TIP met u.
#29: Neem niet teveel hooi op je vork – zeg nee en bepaal de omvang

De uitdrukking "teveel hooi op je vork nemen" komt vaak op als we te maken hebben met relatief nieuwe klanten van ITAM-services. Het wordt gebruikt om een situatie te illustreren waarin we meer aannemen dan we aankunnen, of proberen iets te doen dat we niet kunnen bereiken.

[ Lees meer ]

| Keywords: Compliance, Cost savings, IT Asset Management, IT processes, ITAM processes, License optimisation, License Management, SAM implementation

TIP VAN DE WEEK: Oracle Linux KVM wordt nu geaccepteerd als Hard Partitioning technologie

Elke week delen we een expert TIP met u.
#28: Oracle Linux KVM wordt nu geaccepteerd als Hard Partitioning technologie

Houd rekening met het partitioneringsbeleid van Oracle wanneer u het aantal vereiste Oracle-processorlicenties wilt beperken. De inhoud van dit beleid moet echter worden beschouwd als "alleen voor educatieve doeleinden".

[ Lees meer ]

| Keywords: Oracle, Linux, Partitioning Policy, IT Asset Management, ITAM, Software Asset Management, SAM

TIP VAN DE WEEK: check de HCL BigFix support voor IBM Sub-capacity voorwaarden

Elke week delen we een expert TIP met u.
#27: Check de HCL BigFix support voor IBM Sub-capacity voorwaarden

In juni 2019 is BigFix een HCL product geworden. Wat betekent dit nou voor uw IBM Sub-capacity ondersteuning en rapportage verplichtingen conform de Passport Advantage Agreement (PA)?

[ Lees meer ]

| Keywords: IBM, Cost savings, License optimisation, License Management, Compliance, Asset Management, ITAM, IT Asset Management

TIP VAN DE WEEK: Processen eerst!

Elke week delen we een expert TIP met u.
#26: Processen eerst!

Heeft u onlangs ITAM tooling of cloudmanagement tooling geïmplementeerd om uw IT assets te beheren? Dan stellen we u graag een paar vragen: Vraag 1: Ervaart u dat….?

[ Lees meer ]

| Keywords: best practices, ITAM, IT Asset Management, ITAM processes, SAM, Software Asset Management, Software Asset Management process

TIP VAN DE WEEK: De nieuwe IASP audit aanpak van IBM, wat betekent dat?

Elke week delen we een expert TIP met u.
#25: De nieuwe IASP audit aanpak van IBM, wat betekent dat?

Begin 2019 'kondigde' IBM een nieuwe, vriendelijkere aanpak aan voor hun traditionele licentie compliance verificatie. Het nieuwe programma heet IBM Authorized SAM Provider (IASP) -Offering. Dit programma is alleen op uitnodiging en tot nu toe hebben ongeveer 30 klanten zich wereldwijd aangemeld. Het hoofddoel van IBM voor dit programma is het verhogen van de klanttevredenheid.

[ Lees meer ]

| Keywords: Audit, Compliance, IBM, IT Asset Management