Software Asset Management Expert // Blog // Blog Post

De House of SAM® Building Kit: visualiseer uw SAM strategie!

Waar begin je als je wilt starten met de implementatie van SAM? En als je al begonnen bent, en de implementatie van organisatie, proces en techniek vordert gestaag – hoe zorg je er dan voor dat de volgende stap in de volwassenheid van SAM genomen wordt? Wat is dan het gewenste SAM volwassenheidsniveau en welke onderdelen zijn voor de organisatie nu echt van belang?

Om SAM op de meest effectieve manier te implementeren dient de organisatie een duidelijk beeld te hebben van wat zij nu eigenlijk willen bereiken, wat de langetermijnstrategie is en wat de bijbehorende kortetermijnacties zijn.

Een stap-voor-stap aanpak is hierbij van groot belang. Deze aanpak – volgens het gelaagde model van de ISO/IEC standaard voor SAM – hebben wij vertaald naar het SAM@Softline House of SAM®.

Het door Softline Solutions ontwikkelde House of SAM® Building Kit geeft handvatten om de uw SAM strategie en bijbehorende acties te visualiseren.

Bekijk de video op onze webpagina www.buildingSAM.com, en kom meer te weten over de House of SAM® Building Kit en hoe deze u kan helpen om de (eerste) belangrijke stappen te nemen om te komen tot een volwassen SAM beleid.

 

Softline Solutions | Keywords: Strategie, Software Asset Management, Asset Management, Licentiemanagement, House of ITAM®, Software Asset Management proces