Software Asset Management Expert // Events

Grootste nationale ITAM congres

Softline Solutions participeert jaarlijks op grote wijze aan het Heliview IT Asset Management Congres. Als Europees marktleider op het gebied van Software Asset Management nemen wij in aanloop naar het congres plaats in de programma commissie om het programma zo veel mogelijk af te stemmen op SAM brede vraagstukken waar wij dagelijks met onze relaties over spreken.

  • ITAM 2018
  • Programma
  • Interview
  • ITAM 2017
  • ITAM 2016

Bij deze editie gaf Leo Meijer (Directeur Strategie en Business Developement SAM) van Softline Group een presentatie die over het volgende onderwerp ging:

Maak jezelf van onschatbare waarde voor Security, IT Service Management en de Finance afdeling en word het hart van de IT organisatie.

Als Software Asset Manager kun je zoveel meer voor een organisatie betekenen dan het bewaken van de licentie compliance en het zichtbaar maken van besparingspotentieel. Je zit op een schat van waardevolle informatie, niet alleen voor het managen van de licenties, maar ook voor vele andere processen binnen IT en de business. Maak jezelf van onschatbare waarde voor Security, IT Service Management en de Finance afdeling, word het hart van Business Intelligence voor de (IT) organisatie.

Stel uw eigen programma samen

U kunt voor het Heliview congres uw eigen persoonlijke programma samenstellen, waarbij u 1-op-1 gesprekken kunt aanvragen.

Softline Solutions zal gedurende de gehele dag verschillende afgevaardigden beschikbaar stellen, waarmee u samen over uiteenlopende SAM problematiek van gedachten kunt wisselen. Of het u nu gaat om het vraagstuk; waar moet u beginnen met het opstellen van een SAM business case om binnen uw organisatie SAM op de agenda te krijgen, of welke vorm van een Software inventory tool het beste aansluit bij uw specifieke Business Case?

Tijdens een 1-op-1 gesprek met Softline Solutions heeft u alle gelegenheid om gezamenlijk te bespreken welke vervolgstap bij uw organisatie past om te kunnen groeien naar een situatie waar u het maximale uit uw investeringen haalt.

Softline Solutions is al sinds jaar en dag als Software Asset Management marktleider actief lid van de programma commissie van Heliview ITAM congres. Dennis Montanje, Managing Director Softline Solutions Northern Europe is actief partner vanaf het eerste uur.

In de vlog die dagvoorzitter Lars Sørensen (www.larssorensen.nl/) tijdens de editie van 2016 heeft opgenomen, vraagt hij Dennis naar welke groei het Heliview ITAM congres door de jaren heen heeft doorgemaakt en welke Software Asset Management vraagstukken spelen bij de (internationale) klanten.

In 1 dag een volledige update over Software Asset Management

Heliview ITAM congres biedt u toegang tot een schat aan kennis en ervaring in de vorm van 'best-practice' oplossingen gepresenteerd door uw collega IT managers, ITAM- experts en leveranciers. Zij geven u concrete tools mee om snel en accuraat inzicht te krijgen in uw software licentie positie en hardware assets. Het congres adviseert over de meest optimale route naar structurele compliancy en geeft advies en ondersteuning bij de implementatie van IT Asset Management in uw organisatie.

De 2017 editie stond in het teken van “Innovatie & continue verbetering”.

De keynote presentatie wordt elk jaar door Softline Solutions verzorgd.
Dit jaar presenteerde de Politie waarbij uitvoerig  werd ingegaan op de inrichting van Software Asset Management binnen hun organisatie.

De volgende vraagstukken werden besproken:

—Waarom is de Politie gestart met de inrichting van Software Asset Management?
—Welke stappen heeft de Politie de afgelopen jaren doorlopen?
—Hoe is het team opgebouwd?

Ook werden de "lessons learned" van de afgelopen jaren gedeeld en hoe de Politie ze vervolgens heeft geïntegreerd in de dagelijkse operatie.

 

Tijdens dit jaarlijkse netwerkevenement kwamen er verschillende ITAM gerelateerde onderwerpen aan bod. In 2016 verzorgde KPN namens Softline Solutions  een keynote waarbij werd ingegaan op hoe zij omgaan met audits. Deze sessie ging in op audits vanuit zowel vendor als organisatie perspectief.

Een selectie van interessante vraagstukken die werden behandeld:  

  • Op welke manier ontstaan audits eigenlijk?
  • Audit en een gewone review. Hoe verschilt dat van elkaar?
  • Interne stakeholders. Welke zijn er en hoe identificeer je deze?
  • Internet processen. Hoe zien ze eruit?
  • En, wat en hoe wordt er  intern en extern gerapporteerd tijdens de audit?

De presentatie werd verzorgd door Hans Toet en Han de Raaff. Beide heren zijn werkzaam als Senior Software Asset Manager bij KPN.

Waanneer u hier meer informatie over wens, neem contact met ons op.

 

 

Achtergrond Softline website