Software & IT Asset Management Expert // Events // Heliview IT & SAM

Grootste nationale IT & SAM congres

Zoals elk jaar is Softline Solutions ook dit jaar weer partner van het Heliview IT & SAM Congres. Ook zijn wij vertegenwoordigd in de programmacommissie, om het programma zoveel mogelijk af te stemmen op de ITAM vraagstukken waar wij dagelijks met onze relaties over spreken. Dit jaar zal het event volledig online plaats vinden, een hele maand lang!

Van 26 maart t/m 24 april kunt u 30 dagen lang kijken naar inspirerende talkshows, interviews en presentaties, wanneer het u uitkomt! Het Softline Solutions team kijkt ernaar uit om het virtuele gesprek met u aan te gaan over de uitdagingen waar u tegenaan loopt tijdens uw dagelijkse ITAM werkzaamheden.

 • 2021
 • Programma
 • Interview
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016

Een paar van de onderwerpen die deze keer aan bod komen tijdens Heliview IT & SAM:

 • De rol van de IT Asset / SAM Manager vanuit verschillende perspectieven.
 • Welke elementen van ITAM & SAM zijn belangrijk voor de verschillende stakeholders?
 • Hoe haalt u optimale business value uit ITAM & SAM voor uw organisatie?

 

Stel uw eigen programma samen

U kunt voor het Heliview congres uw eigen persoonlijke programma samenstellen, waarbij u 1-op-1 gesprekken kunt aanvragen.

Softline Solutions zal gedurende de gehele dag verschillende afgevaardigden beschikbaar stellen, waarmee u samen over uiteenlopende SAM problematiek van gedachten kunt wisselen. Of het u nu gaat om het vraagstuk; waar moet u beginnen met het opstellen van een SAM business case om binnen uw organisatie SAM op de agenda te krijgen, of welke vorm van een Software inventory tool het beste aansluit bij uw specifieke Business Case?

Tijdens een 1-op-1 gesprek met Softline Solutions heeft u alle gelegenheid om gezamenlijk te bespreken welke vervolgstap bij uw organisatie past om te kunnen groeien naar een situatie waar u het maximale uit uw investeringen haalt.

Softline Solutions is al sinds jaar en dag als Software Asset Management marktleider actief lid van de programma commissie van Heliview ITAM congres. Dennis Montanje, Managing Director Softline Solutions Northern Europe is actief partner vanaf het eerste uur.

In de vlog die dagvoorzitter Lars Sørensen (www.larssorensen.nl/) tijdens de editie van 2016 heeft opgenomen, vraagt hij Dennis naar welke groei het Heliview ITAM congres door de jaren heen heeft doorgemaakt en welke Software Asset Management vraagstukken spelen bij de (internationale) klanten.

Hoe ziet de IT & SAM-rol eruit in de toekomst? Wat gaat veranderen voor de ITAM en SAM-manager? En hoe kan deze manager de ROI beter inzichtelijk maken zodat SAM actief kan worden ingezet voor kostenbesparing?

Als SAM-afdeling is het belangrijk om zo veel mogelijk rendement te leveren aan de organisatie. Maar wat is de rol van de ITAM en SAM-manager ten opzichte van andere (IT-) disciplines in de organisatie? En hoe kun je als SAM-manager....lees verder.

Bij deze editie gaf Leo Meijer (Directeur Strategie en Business Developement SAM) van Softline Group een presentatie die over het volgende onderwerp ging:

Maak jezelf van onschatbare waarde voor Security, IT Service Management en de Finance afdeling en word het hart van de IT organisatie.

Als Software Asset Manager kun je zoveel meer voor een organisatie betekenen dan het bewaken van de licentie compliance en het zichtbaar maken van besparingspotentieel. Je zit op een schat van waardevolle informatie, niet alleen voor het managen van de licenties, maar ook voor vele andere processen binnen IT en de business. Maak jezelf van onschatbare waarde voor Security, IT Service Management en de Finance afdeling, word het hart van Business Intelligence voor de (IT) organisatie.

In 1 dag een volledige update over Software Asset Management

De 2017 editie stond in het teken van “Innovatie & continue verbetering”.

De keynote presentatie wordt elk jaar door Softline Solutions verzorgd.
Dit jaar presenteerde de Politie waarbij uitvoerig  werd ingegaan op de inrichting van Software Asset Management binnen hun organisatie.

De volgende vraagstukken werden besproken:

—Waarom is de Politie gestart met de inrichting van Software Asset Management?
—Welke stappen heeft de Politie de afgelopen jaren doorlopen?
—Hoe is het team opgebouwd?

Ook werden de "lessons learned" van de afgelopen jaren gedeeld en hoe de Politie ze vervolgens heeft geïntegreerd in de dagelijkse operatie.

 

Tijdens dit jaarlijkse netwerkevenement kwamen er verschillende ITAM gerelateerde onderwerpen aan bod. In 2016 verzorgde KPN namens Softline Solutions  een keynote waarbij werd ingegaan op hoe zij omgaan met audits. Deze sessie ging in op audits vanuit zowel vendor als organisatie perspectief.

Een selectie van interessante vraagstukken die werden behandeld:  

 • Op welke manier ontstaan audits eigenlijk?
 • Audit en een gewone review. Hoe verschilt dat van elkaar?
 • Interne stakeholders. Welke zijn er en hoe identificeer je deze?
 • Internet processen. Hoe zien ze eruit?
 • En, wat en hoe wordt er  intern en extern gerapporteerd tijdens de audit?

De presentatie werd verzorgd door Hans Toet en Han de Raaff. Beide heren zijn werkzaam als Senior Software Asset Manager bij KPN.

Waanneer u hier meer informatie over wens, neem contact met ons op.

 

 

Softline Solutions' sessies

Talkshow: "5 misvattingen over SaaS"

Door Dennis Montanje (Softline Solutions) & Robert Jonkman (Flexera)

Samen met Paul van Liempt gaan Dennis Montanje (Managing Director Softline Solutions) en Robert Jonkman (Major Accountmanager Flexera) in gesprek over vijf belangrijke misvattingen over SaaS en hoe een organisatie hiermee om kan gaan.

Sessie: Containers en software; gemakkelijk te verplaatsen, moeilijk te traceren?

Door Matthias van Beeren (Softline Solutions)

Naarmate er nieuwe IT technologien opduiken, worden ITAM afdelingen keer op keer weer uitgedaagd. Nu software containers steeds gebruikelijker worden en vooral van toegevoegde waarde zijn in onder andere DevOps-omgevingen, moeten ITAM professionals zichzelf de vraag stellen hoe groot de uitdaging zal zijn en hoe deze golf van technologie het hoofd kan worden geboden. Heeft u meer grip nodig?

 

 

30 dagen gratis toegang tot alle online content?

Meld u dan nu aan! Gebruik daar de speciale relatiecode 5MT7384E en krijg gratis toegang tot dit online evenement (Let op: dit aanbod geldt alleen voor eindgebruikers!)

Meld u nu aan!