Software & IT Asset Management Expert // Over ons // 10 jaar Softline

10 jaar Softline

Softline Solutions, onderdeel van de Softline Group, is een internationaal actief, duurzaam groeiende IT-Consulting organisatie en we vieren dit jaar ons 10-jarig bestaan. We kunnen terugkijken op 10 jaar innovatief denken en doen - een bijzondere weg naar succes. We konden dit grote jubileum alleen bereiken met verenigde kracht en het nemen van vastberaden stappen, die werden en worden gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, respect en toewijding. 

Door middel van geïntegreerde oplossingen ondersteunen wij als Softline Group onze klanten bij het creëren van “Compliance, Controle and Cost savings” voor hun IT. We groeien duurzaam en zijn de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een in heel Europa erkend IT-Consulting organisatie met een focus op IT Asset Management op het gebied van hardware Software Asset Management, Information- and IT-Security, Cloud & Future Datacenter en Digital Workplace.

 

10 jaar Softline – IT is a pleasure for us.

Hoe het allemaal begon

Group picture Softline 2010
»Van Leipzig tot de wereld.«

De Softline Group is in het voorjaar van 2010 gestart met 6 medewerkers op de hoofdlocatie Leipzig. Er was veel te doen: de onboarding van de toekomstige werknemers voorbereiden, de hardware bestellen, de kantoorruimte inrichten, de inbedrijfstelling van serviceproviders ... De takenlijst van ons startende bedrijf was uitgebreid en uitdagend. Een ongelooflijk spannende en fascinerende tijd, die we goed hebben kunnen vieren met een kantooropening in juni 2010 met ca. 45 medewerkers.

De eerste stappen van Softline

Succesvolle go-live met ServiceNow voor ASML

»Succesvolle go-live met ServiceNow voor ASML«

In 2019, bijna een jaar geleden, vierden we een succesvolle go-live van SAM Pro voor onze klant ASML. En natuurlijk was er een speciale taart om het extra feestelijk te maken. In het jaar daarna kenden we veel meer successen met ServiceNow. Meer klanten profiteren van de voordelen van SAM met SAM Pro, ...

Meer successen met ServiceNow

Ontwikkeling van het House of SAM® naar het House of ITAM®

10 Years Banner House of ITAM
»Van het House of SAM® naar het House of ITAM®«

Jaren geleden introduceerden we het House of SAM®: onze beproefde aanpak, gebaseerd op de ISO / IEC 19770-1: 2012 standaard voor SAM. Het vertalen van de vele pagina's en pagina's van de ISO norm naar een model dat organisaties daadwerkelijk konden volgen terwijl ze hun stappen namen om hun SAM volwassenheidsniveau te verhogen, was de geboorte van het "Softline Solutions’ House of", ons geregistreerde handelsmerk van de visualisatie van IT volwassenheidsmodellen.

Met de update van de "oude" SAM ISO standaard naar de ISO / IEC 19770-1: 2017 standaard voor ITAM, verwelkomden we het Softline Solutions’ House of ITAM®.

De ontwikkeling van het House of ITAM®