Software Asset Management Expert // Over ons // Partners

Dé SAM tool die experts aanraden

De FlexNet Manager Suite is gebouwd op het FlexNet Manager platform wat uitgebreide hardware en software asset management (HAM en SAM) mogelijkheden biedt voor het beheren van desktop, laptop en server hardware en software van meer dan 14.000 software leveranciers.

Flexera FlexNet Enterprise Management Suite

Het is onmogelijk om het gebruik van software handmatig te meten. Goede tooling ten behoeve van de ondersteuning van de Software Asset Management processen is onontbeerlijk. Softline Solutions biedt de tooling FlexNet Enterprise Management Suite van Flexera aan.

Key Platform functionaliteiten

  • Discovery, Inventory en applicatie herkenning over verschillende platforms (Windows, Linux, UNIX, MAC OS)
  • Discovery & inventory van virtuele servers (VMware vSphere, ESX and Microsoft Hyper-V environments)
  • Geautomatiseerd aangeschaft versus geïnstalleerde license reconciliation
  • Oracle-database discovery, inventory and license management
  • What If' Analysis om de impact van veranderingen in de IT-omgeving te meten ten aanzien van licentiëring
Flexera: FNMP Blades
Flexera: FNMS Functionalities

Integratie met bestaande IT-systemen

Het platform integreert naadloos met vele andere Inventory, Procurement, Enterprise Resource Planning (ERP) en Human Resources systemen om inventory data te verzamelen, evenals inkooporders, gebruikers, computer en organisatorische data. Het biedt out-of-the-box integratie met Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Altiris, BMC, IBM Tivoli, HP DDMI, etc., zodat het importeren van de inventory en gebruiksdata kunnen worden vergeleken met uw eerdere investeringen.

'What If' Analysis

Flexera Software heeft de primeur met de "What If" analysis, als onderdeel van het FlexNet Manager Platform. Hiermee kunnen organisaties de impact van hardware en software veranderingen op hun licentie positie zien, voordat de wijzigingen daadwerkelijk zijn gemaakt. Deze simulatie mogelijkheid ondersteunt Oracle Processor, IBM PVU (in combinatie met FlexNet Manager voor IBM), en Microsoft Server Processor en Microsoft Server Core (in combinatie met FlexNet Manager voor Microsoft) licenties, alsmede de general purpose Processor Points en Core Points licenties. Activiteiten als het wijzigen van hardware eigenschappen, het verplaatsen van virtuele machines over hosts of installatie van een nieuwe software-title kan worden gesimuleerd, met hierbij inschattingen ten aanzien van de licentie positie en hiermee samenhangende financiële gevolgen.

Achtergrond Softline website