Software Asset Management Expert // Stap voor stap aanpak // Communicatie: bewustwording creëren voor succesvolle SAM

Communicatie: bewustwording creëren voor succesvolle SAM

“Het grootste probleem binnen de communicatie is de illusie dat het heeft plaatsgevonden.” – George Bernard Shaw

We weten allemaal dat Software Asset Management geen op zichzelf staand project of een tijdelijke actie is. Het is een strategisch initiatief voor de lange termijn met bijbehorende kortetermijnacties. Om volledige aandacht van de organisatie te krijgen en de rol en verantwoordelijkheden van iedereen duidelijk te maken, is continue en duidelijke communicatie vanaf het begin van cruciaal belang.

Zou een reeks memo's niet genoeg zijn?!

Nee, helaas niet. Het citaat van Shaw impliceert al: het is niet genoeg om te veronderstellen dat 'iedereen zich bewust is dat we met SAM zijn begonnen' of dat 'het besef een feit is omdat iedereen de memo heeft ontvangen'. Succesvolle SAM heeft een impact op de hele organisatie, in alle lagen. 

Softline Solutions helpt u bij het realiseren van Compliance, Controle en Kostenbesparingen voor uw IT. Niet alleen door u te helpen transparantie te creëren in uw IT-middelen en uw langetermijn ITAM-strategie te bepalen. Maar ook met het vinden van de juiste communicatie die betrokkenheid en bewustzijn genereert via alle lagen in uw organisatie. 

Het versturen van een serie memo's rond SAM en het delen van geweldige prestaties die u tot nu toe heeft geleverd zal niet het gewenste bewustzijn brengen in uw volledige organisatie. Een goed doordacht communicatieplan doet dat wel. 

Vraag hulp van de experts van Softline Solutions.

Samen bereiken wij

uw hoogste doelen!Laat de experts van Softline Solutions u helpen bij het opzetten van een communicatie structuur die perfect past bij uw organisatiecultuur. Het creëren van bewustzijn is een belangrijke stap op uw pad naar compliance, controle en kostenbesparingen.

Start hier