Software Asset Management Expert // Stap voor stap aanpak

Stap voor stap naar Software Asset Management

Software Asset Management creëert voor een organisatie inzicht in software assets, waardoor zij maatregelen kan nemen om software license compliance te realiseren en kostenbesparing door te voeren. Door de juist combinatie van organisatie, proces en techniek krijgt een organisatie optimale controle.

Om te kunnen komen tot een juiste balans die past bij de ICT infrastructuur en de gestelde (korte termijn) IT doelen die een organisatie stelt moet u zichzelf afvragen; “Welke SAM volwassenheid streven wij als organisatie na”; “In welke mate gaan wij zelf de regie voeren?”; “Tot op welk niveau gaan wij de operationele license management activiteiten zelf uitvoeren?”.

Softline Solutions is jarenlange expert en marktleider op het gebied van Software Asset Management. De beproefde stap voor stap aanpak leidt organisaties vanaf de planningsfase tot operationeel SAM. 

House of ITAM - welk niveau past bij u?

Wilt u voor uw top 5 software leveranciers volledig inzicht hebben in de software license compliance positie, zodat u voorbereid bent op een Software Audit? Of wilt u uw volledige software huishouding optimaliseren en Software Asset Management volledig integreren in uw bedrijfsvoering? Als volledig onafhankelijk SAM expert en marktleider begeleidt Softline Solutions organisaties bij de inrichting van Software Asset Management die volledig aansluit op hun specifieke behoefte. Het „House of ITAM“ is gebaseerd op ISO/IEC voor ITAM standaard 19770-1:2017 en geldt als basis voor de inmiddels beproefde aanpak die is ontstaan door jarenlange SAM ervaring. De aanpak is gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd. Een organisatie doorloopt voor de inrichting van Software Asset Management 3 „tiers“:

Welke tiers zijn er?

  • 1: BETROUWBARE DATA – Weet wat je hebt, zodat je het kunt managen
  • 2: LIFECYCLE INTEGRATIE – Bereik grotere effectiviteit en kosteneffectiviteit in de IT asset levenscyclus
  • 3: OPTIMALISATIE – Bereik grotere efficiency en kosteneffectiviteit door functionele focus

Wat is uw
volgende stap?

De implementatie van Software Asset Management is een veelzijdig traject waarbij het belangrijk is om de juiste kennis aan te spreken. Korte termijn doelen moeten immers worden behaald om Software Asset Management te kunnen integreren in uw lange termijn bedrijfsstrategie.

Softline Solutions kan u helpen om de juiste volgende stap te nemen.

Neem de volgende stap!