Software & IT Asset Management Expert // Trustworthy data // SAM Managed Services

SAM Managed Services

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties (delen van) hun ITAM implementatie en operatie willen uitbesteden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de specialistische kennis niet voorhanden is in de organisatie, of de teamgrootte niet past bij de gestelde ITAM doelen, of de organisatie is op zoek naar een schaalbare oplossing om hun (wereldwijde) ITAM operatie te managen, of om vele andere redenen. Ongeacht wat u aan activiteiten besluit uit te besteden, Softline Solutions is er om u te helpen bij het bereiken van de IT doelstellingen van uw organisatie.

Softline Solutions ondersteunt organisaties bij het opzetten van ITAM processen volgens de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en de in eigen beheer ontwikkelde best practices met betrekking tot de verschillende ITAM tools. Het House of ITAM® als best-practice-benadering wordt ingezet om een ​​langetermijnstrategie te ontwikkelen en te visualiseren die effectief alle ITAM gebieden van de organisatie verbetert, inclusief de volledige IT life cycle van software. In 2020 is Softline Solutions door Gartner erkend als één van de wereldwijde top tien in het Magic Quadrant voor SAM Managed Services.

Het Gartner Magic Quadrant voor SAM Managed Services Wereldwijde top 10

Gartner is de toonaangevende leverancier van marktonderzoek en analyse, gespecialiseerd in IT ontwikkelingen. Met het Magic Quadrant voor "Software Asset Management Managed Services" helpt Gartner de markt een weloverwogen beslissing te nemen over de SAM Managed Services Provider die het beste bij de organisatie past. Alleen providers die tot de grootste en meest gevestigde op de wereldmarkt behoren, worden geselecteerd op basis van een uitgebreide lijst met criteria. In termen van service design en kwaliteit, maar ook in factoren als aantal klanten, omzet of publisher scope.

De analisten beoordeelden Softline Solutions en tien andere aanbieders van SAM Managed Services op onder meer de kwaliteit en effectiviteit van hun processen, systemen, methoden of procedures, die bedoeld zijn om de concurrentie vermogen, efficiëntie en effectiviteit van hun klanten te vergroten. Daarnaast werden ook hun visie, succes en klanttevredenheid beoordeeld.

Het Gartner rapport van 2020 erkent Softline Solutions als nichespeler. Lees de volledige evaluatie hier!.

In het Gartner rapport is opgenomen:

 • Het House of ITAM® is een unieke op de ISO/IEC 19770-1:2017 gebaseerde methodologie, met name erkend om de volwassenheid te helpen vergroten en Compliance, Control & Cost savings te realiseren
 • Uitstekende operationele service performance
 • Sterke technische vaardigheden en loyaal klantenbestand
 • Hoogste klantenbeoordelingen in de categorie "Maturity & Flexibility"
 • Adviesexpertise omvat het volledige softwareportfolio inclusief cloudservices
 • Wereldwijd 2e en 3e plaats in "SAM Policy and Process Services" en "Trustworthy Estate Representation"

Door Softline Solutions in het kwadrant te plaatsen, bevestigt Gartner ook een herkenbaar merk en een loyaal klantenbestand. "We concentreren ons precies op onze sterke punten met een gespecialiseerde en holistische benadering en zijn een van de weinige drie leverancieronafhankelijke gespecialiseerde leveranciers van SAM Managed Services", zegt Martin Schaletzky, CEO van Softline AG.

 

Reaching SAM goals, Softline Solutions @ Signify

De Signify SAM journey tot dusver kan worden samengevat als een echt succesverhaal dat resulteerde in een indrukwekkende risicoreductie en kostenvermijding in minder dan 1,5 jaar. Signify heeft de compliance van softwarelicenties onder controle, waardoor significante (financiële) risico's worden vermeden. Belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze resultaten:

 • Duidelijk gedefinieerd governance en managementondersteuning binnen Signify;
 • Goede samenwerking tussen de Signify SAM experts, de processtakeholders en dienstverlener Softline Solutions;
 • ISO/IEC 19770-1 beschouwen als de standaard best practice;
 • Implementatie van tools die de gedefinieerde processen perfect ondersteunen;
 • Aanvankelijke focus op volledigheid en kwaliteit van data.

Ellen de Belder: Head IT Quality, Risk & Compliance @ Signify

"In de loop der jaren heeft Softline Solutions bewezen een echt betrouwbare adviseur en deskundige partner te zijn die ons heeft geholpen op onze reis om een volwassen SAM organisatie te worden. De gestelde doelen waren hoog, maar als team waren we in staat om aan alle gestelde verwachtingen te voldoen en op sommige gebieden zelfs te overtreffen.

Met het gebruik van het Softline Solutions' House of ITAM® dat gebaseerd is op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM, is het perfecte kader vastgesteld. Het hielp ons om de geplande activiteiten op een ordelijke manier te visualiseren en het stelde Signify in staat om de voortgang van de totale ITAM volwassenheid te meten. Een toetsing aan ITAM 19770-1:2017 start elk nieuw jaar en levert input voor het stellen van doelen voor Software Asset Management.

Na de afronding van het project en de eerste jaren van de dienstverlening hebben we samen het succes gevierd en zijn we een nieuw driejarig contract overeengekomen voor de levering van IT Asset Management Services.

Een SUCCESSVOLLE implementatie van VOLWASSEN Software Asset Management was geen 'walk in the park', maar als TEAM, met de juiste EXPERTISE en VOLHARDING, hebben we ervoor gezorgd dat het WERKT!"

Download dit succesverhaal met Signify hier!