Software Asset Management Expert // Voorbereid zijn op audits

Bereid u voor op een audit: als baseline of continu?

“68% van de organisaties kunnen binnen nu en de komende 12 maanden in elk geval één software audit verzoek verwachten. Het is waarschijnlijk dat dit percentage nog verder zal toenemen.“, aldus onderzoeksbureau Gartner [september 2014].

Software licentie audit: kunt u dit voorkomen?

Het antwoord hierop is “nee”. Echter: wanneer uw organisatie Software Asset Management geïmplementeerd heeft, verkleint u de kans op en audit en de samenhangende (financiële) risico's. Het beschrijven en borgen van SAM processen, het toewijzen van de SAM rollen en verantwoordelijkheden en daarnaast de implementatie van een professionele SAM tool zorgt ervoor dat software leveranciers het vertrouwen hebben dat er geen oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van software. Een logisch gevolg hiervan is dat zij sneller afzien van een software licentie audit.

De implementatie van Software Asset Management zorgt daarnaast voor inzicht in uw software assets en controle over het software gebruik van uw interne organisatie. Hierdoor wordt de kans op oneigenlijk gebruik van software tot een minimum beperkt en komt u niet voor verrassingen te staan wanneer er wel een audit plaatsvindt.

Wees voorbereid op een audit

Wanneer Software Asset Management niet (volledig) is geïmplementeerd en er geen volledig en accuraat overzicht van de software license compliance voorhanden is, kunt u voor verrassingen komen te staan wanneer er een software audit plaatsvindt. Wanneer u de voorkeur heeft om een eerste inzicht te creëren in de software license compliance status van specifieke software fabrikanten, kunt u gebruik maken van de Baseline support diensten van Softline Solutions.

Baseline service diensten

Elke organisatie heeft een specifieke lijst met software fabrikanten die voor hen het belangrijkst en financieel het meest zwaar wegen. Naast de hieronder genoemde software fabrikanten, kan Softline Solutions een baseline onderzoek voor elk willekeurige andere software fabrikant uitvoeren.

 Andere
 software
 fabrikant?

Heeft u audit support nodig?

Heeft u al een audit aankondiging ontvangen? Dan zijn er verschillende stappen die u dient te doorlopen.

Softline Solutions kan u hierin bijstaan om het audit proces zo prettig mogelijk voor uw organisatie te laten verlopen. Voor meer informatie over Audit support, ...

 

Neem contact op