Software & IT Asset Management Expert // Voorbereid zijn op audits // Audit Runbook

Audit Runbook

Organisaties proberen op de hoogte te blijven van de steeds veranderende licentieregels, en controle te houden over hun licentiepositie. Tegelijkertijd proberen vendoren inkomsten uit bestaande licenties te (her) verkrijgen met audits als methode. Het loont daarom om een software-audit als een serieus financieel risico te behandelen. Voorbereid en klaar voor audits zijn is van cruciaal belang en door de juiste strategie te volgen, kunt u zelfs kostenbesparingen realiseren.

Softline Solutions beveelt sterk aan om altijd compliant te zijn en, om dit te bereiken, moet u een SAM / ITAM beleid hebben. Door het hebben van een specifiek Audit Defence beleid kan een organisatie snel en efficiënt te reageren op auditverzoeken en deze beheren terwijl u de controle behoudt. Naast kostenbesparingen die kunnen worden gerealiseerd, draagt controle over compliance bij aan een veel kleinere impact op een organisatie wanneer er inderdaad een audit plaatsvindt.

 

Audit Runbook

Onderdeel van het Softline Solutions Audit Run Book is de "Softline Solutions Negen stappen checklist". Deze checklist is gebaseerd op ISO-vereisten en biedt een handige methode om een extern auditverzoek af te handelen. In negen activiteiten wordt beschreven hoe de organisatie moet reageren, voorbereiden, reageren, beheren en afsluiten. Dit document kan worden gebruikt om interne processen te registreren over hoe een organisatie moet handelen.

Wees voorbereid op audits
met ons Audit Runbook

 

Heeft u auditondersteuning nodig omdat u al een auditaankondiging hebt ontvangen, of wilt u meer weten over het Softline Solutions Audit Run Book en de onderliggende producten en diensten?

Het Softline Solutions team kan u helpen.

Neem contact op