Software & IT Asset Management Expert // Wat is Software Asset Management

Zonder overzicht geen inzicht

Software Asset Management (SAM) creëert voor uw organisatie inzicht in software assets, waardoor u maatregelen kunt nemen om software license compliance te realiseren en kosten te besparen. Zonder dit inzicht kunt u geen license compliance & financiële risico’s vanuit audits voorkomen of beperken.

Welke SAM / ITAM doelstelling uw organisatie ook heeft, Softline Solutions helpt u de gewenste volwassenheid te realiseren. Want alleen wanneer SAM / ITAM op een juiste manier is ingericht, heeft u volledig inzicht en controle op uw gehele software landschap en IT infrastructuur.

Software & IT Asset Management: Waar staat u nu?

Elke organisatie heeft een andere behoefte ten aanzien van de implementatie van SAM / ITAM. Misschien zijn er al verscheidene processen aanwezig en wordt er al op een bepaalde manier gekeken naar de geïnstalleerde software. Afhankelijk van wat de organisatie wil bereiken en welke doelstellingen er gesteld zijn, wordt samen met de interne stakeholders een aanpak en planning opgesteld. Een korte termijn plan aangevuld met een lange termijn strategie om de organisatie te helpen gestelde doelstellingen te behalen.

Softline Solutions House of ITAM®

Softline Solutions' beproefde aanpak is gebaseerd op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en best practises van honderden internationale SAM / ITAM projecten die jaarlijks plaatsvinden. Deze aanpak is gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd: het Softline Solutions House of ITAM®.

Wat wilt u bereiken?

  • (Continu) inzicht en controle over de software license compliance positie van uw top x software fabrikanten?
  • Kostenbesparingen op bestaande contracten realiseren?
  • Inzicht en grip krijgen om budgetten op te stellen op basis van gefundeerde prognoses?  
  • Software licentie en contract optimalisatie voor alle software fabrikanten waarvan uw organisatie gebruik maakt?
  • Voorbereid zijn op audits van uw belangrijkste software fabrikanten?

Wat uw organisatiedoelen ook zijn, Softline Solutions helpt u deze te realiseren op de manier die bij uw organisatie past.

Softline Solutions voordelen

Softline Solutions is Europa’s toonaangevende, internationale en onafhankelijke Software & IT Asset Management expert, en helpt organisaties om compliance, controle en kostenbesparingen te bereiken voor hun IT. Door het inzetten van het House of ITAM® maakt de implementatie van SAM / ITAM deel uit van de langetermijnstrategie met (corresponderende)  korte termijn doelen. Daarbij maakt Softline Solutions gebruik van haar beproefde stap-voor-stap aanpak die gebaseerd is op de ISO / IEC 19770 - 1: 2017 norm voor ITAM. 

Softline Solutions is onafhankelijk van software fabrikanten en verkoopt geen licenties zoals grote resellers dat doen. Hierdoor zijn de adviezen om groei in SAM / ITAM volwassenheid te realiseren altijd gebaseerd op expertise en objectiviteit. Door gebruik te maken van het uitgebreide partnernetwerk van Softline Solutions wordt de – voor uw organisatie – meest geschikte oplossing gekozen en geïmplementeerd. Zo bereikt u uw strategische doelen.

Waarom kiest u
Softline Solutions?

Bij het inrichten van Software & IT Asset Management in een organisatie, is het belangrijk om een betrouwbare en specialistische partner te hebben. Softline Solutions is als onafhankelijk SAM & ITAM expert marktleider in Europa. Dit geeft u het voordeel van de inzet van zeer ervaren SAM / ITAM consultants, en een aanpak die volledig is gebaseerd op best practices.

 

Maak kennis met ons