Software Asset Management Expert // Wat is Software Asset Management

Zonder overzicht geen inzicht

Software Asset Management (SAM) creëert voor uw organisatie inzicht in software assets, waardoor u maatregelen kunt nemen om software license compliance te realiseren en kosten te besparen. Zonder dit inzicht kunt u geen license compliance & financiële risico’s vanuit audits voorkomen of beperken. Welke Software Asset Management doelstelling uw organisatie ook heeft, Softline Solutions helpt u de gewenste SAM volwassenheid te realiseren. Want alleen wanneer SAM op een juiste manier is ingericht, heeft u volledig inzicht en controle op uw gehele software landschap en IT infrastructuur.

Software Asset Management: Waar staat u nu?

Elke organisatie heeft een andere behoefte ten aanzien van de implementatie van Software Asset Management. Misschien zijn er al verscheidene processen aanwezig en wordt er al op een bepaalde manier gekeken naar de geïnstalleerde software. Afhankelijk van wat de organisatie wil bereiken en welke doelstellingen er gesteld zijn, wordt samen met de interne stakeholders een aanpak en planning opgesteld. Een korte termijn plan aangevuld met een lange termijn strategie om de organisatie te helpen gestelde doelstellingen te behalen.

Wat wilt u bereiken?

  • (Continu) inzicht en controle over de software license compliance positie van uw top x software fabrikanten?
  • Kostenbesparingen op bestaande contracten realiseren?
  • Inzicht en grip krijgen om budgetten op te stellen op basis van gefundeerde prognoses?  
  • Software licentie en contract optimalisatie voor alle software fabrikanten waarvan uw organisatie gebruik maakt?
  • Voorbereid zijn op audits van uw belangrijkste software fabrikanten?

Wat uw organisatiedoelen ook zijn, Softline Solutions helpt u deze te realiseren op de manier die bij uw organisatie past.

SAM@Softline House of ITAM

De beproefde SAM@Softline aanpak is gebaseerd op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en best practises van honderden internationale SAM projecten die op jaarbasis plaatsvinden. De SAM@Softline aanpak is gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd: SAM@Softline House of ITAM®.

Waarom kiest u
Softline Solutions?

Bij het inrichten van Software Asset Management (SAM) in een organisatie, is het belangrijk om een betrouwbare en specialistische partner te hebben. Softline Solutions is als onafhankelijk Software Asset Management expert marktleider in Europa. Dit geeft u het voordeel van gebruik kunnen maken van zeer ervaren SAM consultant, en een aanpak die volledig is gebaseerd op best practices.

 

Maak kennis met ons