Software Asset Management Expert // Wat is Software Asset Management // SAM as a Service: Zelf doen of uitbesteden?

SAM as a Service: Zelf doen of uitbesteden?

Na de implementatie van Software Asset Management tooling en onderliggende (bedrijfs)processen, is het noodzakelijk op operationeel niveau licentie management uit te voeren. Het op juiste wijze bijhouden van de informatie in de SAM tool is van essentieel belang om inzicht te krijgen in de actuele software license compliance status. Dit betekent dat alle informatie die tijdens de SAM implementatie in de tool is ingevoerd moet worden aangevuld met aankopen in de toekomst. Een team van personen met specialistische licentie kennis is noodzakelijk om de stap te maken van een eenmalige baseline naar continu inzicht in de software license compliance status van uw belangrijkste software fabrikanten.

Eigen team of outsourcen?

Het vinden van een gespecialiseerd team dat de organisatie inzicht geeft in de software license compliance status van de belangrijkste software fabrikanten, advies geeft over welke wijzigingen plaats dienen te vinden zodat kostenbesparingen kunnen worden doorgevoerd en dat ervoor zorgt dat de SAM tool op functioneel en technisch niveau op orde is, is niet eenvoudig. Veel organisaties kiezen ervoor om (een gedeelte van) Software Asset Management te outsourcen naar een SAM expert.

 • SAMmanaged
 • SAMasp
 • SAMdesk
 • SAMtelligence

SAM as a Service

 • SAMasp voor het veilig hosten van uw SAM-infrastructuur
 • SAMdesk als Service Desk voor uw licentiebeheer
 • SAMtelligence voor proactieve analyse en advies
   

Met Software Asset Management komt een organisatie tot een actueel beeld van de licentiepositie, waardoor kostenbesparingen worden gerealiseerd op software licenties en onderliggende support- en onderhoudscontracten. Welk gedeelte van SAM u "in-house" invult en welk gedeelte u wilt outsourcen kunt u zelf invullen met de verschillende modules van Softline Solutions' SAMmanaged. Waar SAMdesk het antwoord is op een tekort aan mankracht en specialistische licentie- en contract kennis voor operationeel licentie management, kunt u met SAMasp de software inventory outsourcen. SAMtelligence voorziet u van proactief advies om software license compliance te realiseren en kostenbesparingen door te voeren.

SAM as a Service; precies zoals ú het wenst te hebben

 • Lagere initiële investering nodig
 • Technisch & functioneel beheer door Softline Solutions uitgevoerd

SAMasp. Hiermee biedt Softline Solutions een SAM tool aan, waarmee het SAM proces ondersteund wordt. Deze SAM tooling inventariseert, reconcilieert en administreert welke applicaties er binnen de omgeving(en) geïnstalleerd zijn en gebruikt worden. Softline Solutions verzorgt hierbij de inrichting en het beheer van de SAM tool inclusief de benodigde licenties, waardoor organisaties een SAM tool op abonnementsbasis kunnen afnemen.

 • Volledige integratie met bestaande systemen, zoals bijvoorbeeld Microsoft SCCM, Altiris, IBM LMT;
 • Import van inventory en gebruiksdata;
 • Hoogwaardige Software licentie en contract optimalisatie voor Adobe, IBM, Microsoft, Oracle, SAP Applicaties, Symantec en Engineering Applicaties;
 • Zeer gedetailleerde contract module, die de koppeling tussen het inkoopproces en de licentie administratie mogelijk maakt.

Outsourcing van uw SAM afdeling

 • Operationele ondersteuning
 • Realisatie van transparantie in Software Compliance status

Software Asset Management is een continu proces. De eenmalige invoer van contract- en licentie informatie is niet voldoende om controle te krijgen over uw software assets. Met SAMdesk biedt Softline Solutions u een SAM as a Service dienst aan waarbij u operationele licentie management activiteiten kunt uitbesteden. Van aanschaf van software licenties en de invoer van licentie- en contract informatie in de SAM tool, tot het begeleiden van andere onderliggende SAM processen in uw organisatie, SAMdesk is hiervoor het antwoord.

Proactieve analyse & advies rondom software compliance

 • Proactieve notificaties
 • Scenario analyses
 • Optimalisatie rapportages

Softline Solutions voorziet een organisatie met SAMtelligence van proactief advies. Door analyse van de licentiepositie worden concrete aanbevelingen gedaan, waarmee de organisatie in staat wordt gesteld software compliance en waar mogelijk kostenbesparing te realiseren. Mogelijke kostenbesparingen worden eveneens inzichtelijk gemaakt waardoor u beslissingen kunt nemen op basis van feiten in plaats van aannames.

Service alstublieft! SAM as a Service,
op de manier die u wilt

Of u nou alleen een SAM tool wilt, die uw SAM processen ondersteunt en u van SAM informatie voorziet, of u wilt uw Software Asset Management uitbesteden - Softline Solutions kan aan uw wensen voldoen.

Check zelf welk niveau van SAMmanaged het best bij uw organisatie past ...

Start hier