Software & IT Asset Management Expert // Wat is Software Asset Management // Software Asset Management Best Practices

Software Asset Management Best Practices

Software & IT Asset Management gaat verder dan de implementatie van een SAM tool. Het is van essentieel belang om de elementen organisatie, proces en techniek te integreren zodat een organisatie kan groeien in de volwassenheid van SAM / ITAM. De jarenlange ervaring die Softline Solutions heeft opgebouwd tijdens de implementatie en inrichting van SAM / ITAM in complexe internationale omgevingen is vertaald in een best practice. Deze stap voor stap aanpak is gevisualiseerd als een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd en een stevige fundering nodig heeft. Een korte termijn plan aangevuld met een lange termijn strategie helpt organisaties inzicht en controle te krijgen over software assets. 

House of ITAM® - welk niveau past bij u?

Of u nu de software license compliance positie van uw top 4 software leveranciers volledig inzichtelijk wilt hebben of een groeipad wilt uitstippelen naar volledige integratie van Software & IT Asset Management in uw bedrijfsvoering, als onafhankelijk SAM / ITAM expert helpt Softline Solutions u graag.

Het ”House of ITAM®“ is gebaseerd op de ISO/IEC voor ITAM standaard 19770-1:2017 en gevisualiseerd als huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd. De SAM / ITAM volwassenheid is ingedeeld in 3 "tiers":

Welke tiers zijn er?

  • 1: BETROUWBARE DATA – Weet wat je hebt, zodat je het kunt managen
  • 2: LIFECYCLE INTEGRATIE – Bereik grotere effectiviteit en kosteneffectiviteit in de IT asset levenscyclus
  • 3: OPTIMALISATIE – Bereik grotere efficiency en kosteneffectiviteit door functionele focus

Van planning tot uitvoering

Passend bij het gewenste volwassenheidsniveau van Software & IT Asset Management in een organisatie wordt het groeipad uitgestippeld. De integratie van organisatie, proces en techniek staat hierbij centraal.

  • Planning: Het beoordelen van de huidige organisatie, processen en de techniek en het betrekken van alle stakeholders bij het SAM / ITAM project
  • Inrichting: Implementatie van de SAM tool op technisch en functioneel niveau, (her)inrichting van de processen en onderliggende organisatie
  • Uitvoering: De operationele uitvoering van uw licentie management afdeling. Dit kan met uw eigen mensen, maar dit kunt u ook (deels) outsourcen.

Hoe bereikt u

uw gewenste SAM / ITAM niveau?

Wat is uw huidige SAM / ITAM niveau - en wat is het gewenste niveau? En, hoe kunt u dat bereiken?

Cruciale factoren in dit proces zijn organisatie, mensen en proces.

Met jaren ervaring, vertaald naar best practices, kan Softline Solutions u helpen.

 

 

Neem contact op