Software Asset Management Expert // Wat is Software Asset Management // Waarom Software Asset Management?

Inzicht voor alle vakgebieden

Softline Solutions helpt organisaties bij de inrichting van Software Asset Management waardoor het management beslissingen kan nemen op basis van feiten in plaats van aannames. Software license management is niet op zich staand, maar raakt de gehele organisatie. Of u nu werkzaam bent in finance, inkoop of IT, het inrichten van SAM processen en het implementeren van een professionele SAM tool helpen u met het krijgen van de nodige inzichten.

CFO: Budgetteren op basis van feiten

Als CFO ligt uw focus op risk management en het naleven van regelgeving. Het vaststellen van budgetten en het incalculeren van risico's doet u graag op basis van feiten en prognoses. Met aannames en onjuiste of onvolledige gegevens kunt u geen juiste forecast afgeven. Software Asset Management zorgt voor transparantie in de software license compliance status. Hierdoor kan bijvoorbeeld vooraf een prognose worden afgegeven hoeveel budget er gealloceerd dient te worden voor de aanschaf van software licenties die samenhangen met de uitbreiding van uw organisatie. Onverwacht hoge boetes, volgend uit audits van software fabrikanten, worden hiermee voorkomen. Softline Solutions baseert haar aanpak op best practices en de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM.

CIO / IT management: Effectief gebruiken maken van assets

Voor u als CIO of IT Manager is het van belang dat uw interne klanten een technische omgeving wordt geboden die aansluit bij hun verwachtingen. Zij moeten met de juiste middelen worden ondersteund, zodat zij op de meest effectieve wijze hun bijdrage kunnen leveren aan de organisatie. Standaardisatie van software applicaties en, overall software license compliance, maar ook het effectief gebruik van software licenties is voor u van groot belang. Transparantie in uw software licentie huishouding is een absolute noodzaak om op een effectieve wijze licentiemanagement te kunnen uitvoeren en aanschaffen te doen die aansluiten op de lange termijn visie van de organisatie. Het laatste dat u wenst is de aankondiging van een software license audit van één van uw top 5 software fabrikanten, waarbij u op voorhand niet goed kunt inschatten wat de consequenties hiervan zijn.

Het inrichten van Software Asset Management helpt u bij het krijgen van dit inzicht, zodat u:

  • het effectieve gebruik van software licenties kunt verhogen;
  • gericht kunt standaardiseren;
  • een budget kunt afgeven op basis van feiten en cijfers;
  • Uw volledige IT infrastructuur in beeld hebt, waarbij verrassingen zijn uitgesloten.

Inkoop / Purchase department: Met een gerust hart de onderhandeling in

Wanneer u verantwoordelijk bent voor de aanschaf van IT assets, is het van belang dat u alle informatie in handen hebt die nodig is om de best mogelijke aanschaf te   kunnen doen. Tijdens onderhandelingen over de aanschaf van software licenties wilt u precies in kaart hebben gebracht wat er nodig is en wat vooral niet. Door de   inrichting van Software Asset Management in uw organisatie wordt u tijdig op de hoogte gebracht wanneer contracten verlopen of wanneer bijvoorbeeld “Microsoft True   ups” gedaan moeten worden. Een overall inzicht van de software license compliance positie helpt u bij de noodzakelijke onderhandelingen met software fabrikanten.  

 

We helpen u inzicht te krijgen
voor alle expertises

 

Of u nou werkt in finance, inkoop of IT, Software Asset Management kan u helpen om de nodige inzichten te krijgen.

Wilt u weten hoe SAM u kan helpen in uw vakgebied?

 

Start hier